Beelden- en poëzieroute in Lo officieel ingewandeld

Een vijftigtal mensen wandelde vrijdagavond de beelden- en poëzieroute in. (foto KVCL)
Redactie KW

In Lo werd vrijdagavond de beelden- en poëzieroute officieel ingewandeld. Toeristen kunnen nog tot 15 september in het stadje terecht om te genieten van kunst en poëzie.

Dit jaar zijn ook enkele graffitiwerken te bewonderen. “Samen met VVV Lo-Reninge werkte de hiphopacademie De Stroate in april mee aan ‘Keep it on the Lo’, een evenement met workshops, een rapwandeling en een concert van Brihang”, vertelt Sofie Verstraete van VVV Lo-Reninge. “Deze samenwerking resulteerde meteen ook in 12 graffitiwerken, gemaakt door 4 leden van het West-Vlaamse collectief Lost Flammos met de Westhoek als centrale thema. Die zijn te zien langs het fietsgedeelte van de beelden- en poëzieroute. Street art in de natuur dus.”

In de kerken van Noordschote en Lo staan werken van de Kunstacademie Poperinge. In Pollinkhove en Reninge is kunst te zien van de leerlingen van WAK Koksijde. “Naast jong talent krijgen ook enkele kunstenaars die hun sporen al hebben verdiend een stek langs de wandelroute Noordover in Lo”, besluit Sofie Verstraete. “Wim Chielens koos de gedichten.”

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier