BBC-filmploeg en acteurs strijken neer in Beveren-Leie voor dramaserie

De hoeve werd afgesloten voor pers en publiek tijdens de opnames. © Rita Sabbe
Redactie KW

België en Nederland vormen de komende maanden het decor voor de opnames van het nieuw BBC drama ‘Baptiste’. Ook in Beveren-Leie streken de filmploeg en acteurs neer. De filmset aan en rond de hoeve van wijlen Marcel en Marcella Benoit-Vandenhende werd voor alle verkeer afgesloten. “Dit is een mooi souvenir voor ons”, reageren de nabestaanden.

De hoeve is één van de locaties waar gefilmd werd voor de zesdelige televisieserie ‘Baptiste’, een spin-off van het bekende ‘The Missing’.

De eerste draaidag in Beveren-Leie ging door op 2 augustus en de tweede op 20 september.

Er werd naar een hoeve gezocht die ook qua omgeving geschikt was voor de serie. Tijdens de televisiereeks zal deze locatie niet in Beveren-Leie maar in Nederland een rol spelen.

De serie draait rond de norse en koppige inspecteur Julien Baptiste (vertolkt door de Franse acteur Tchéky Karyo). Wanneer hij en zijn vrouw Amsterdam bezoeken, vraagt het hoofd van de politie – die ook nog eens een voormalig vriendinnetje is van Baptiste – om zijn hulp en kennis om een misdrijf op te lossen. Al snel raakt Baptiste verwikkeld in een zaak die hem naar de grimmige onderwereld van de stad brengt.

Barbara Sarafian

Vlaamse acteurs als Barbara Sarafian, Boris Van Severen en Martha Canga Antonio zullen eveneens mooie rollen vertolken in de serie. De reeks wordt net zoals ‘The Missing’ gecoproduceerd door CZAR Film & TV en Eén. Ze zal vermoedelijk in het najaar van 2019 te zien zijn op BBC en VRT.

“Dit is een mooi souvenir voor ons, zeker nu onze hoeve verkocht is en ook zal afgebroken worden”, reageren de nakomelingen van wijlen Marcel en Marcella Benoit-Vandenhende. (RSB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier