Bart Jaques benoemd tot Letterzetter van Kortrijk

Bart Jaques. © Foto LOO
Redactie KW

Vandaag stelde stad Kortrijk Bart Jaques officieel aan tot Letterzetter.

Bart Jaques is van Oostende afkomstig en woont al een tijdje in Gent. Hij was een van de 15 kandidaten voor de functie en werd unaniem weerhouden door een jury, samengesteld door de Kortrijkse bibliotheek. Bart is dichter, performer, beeldhouwer en frontman van de poëzieband Ten Adem. Hij werd voor twee jaar aangesteld.

“In eerste instantie zochten we een stadsdichter”, aldus schepen van Cultuur An Vandersteene (N-VA). “Maar al snel werd duidelijk dat we eerder iemand zochten die het creatieve pad op zou gaan en die ook educatief bezig zou zijn. Het doel voor Bart is om het woord in al zijn betekenissen op een creatieve en vernieuwende manier in de leefwereld van de Kortrijkzaan te brengen.”

Lettertypes

Bart Jaques heeft er alvast zin in. “Ik zag per toeval dat Kortrijk een Letterzetter zocht en ik wist meteen dat dit mijn ding was. Als Kortrijk een stadsdichter had gezocht, dan had ik niet gereageerd, dat weet ik zeker. Het atypische, het innovatieve van de functie spreekt me enorm aan. Bovendien zal ik met een groep jongeren kunnen samenwerken die een collectief van woordkunstenaars zullen vormen, de zogenaamde Lettertypes. Iedereen die wil meedoen, mag zich melden.” (AXV)

www.kortrijk.be/letterzetterzktlettertypes.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier