Avelgemse Mr. T is dagelijks te horen op Studio Brussel

Mr. T voelt zich duidelijk op zijn plaats bij Studio Brussel. © GBA
Redactie KW

Mr. T, alias Tor Decraene uit Avelgem, heeft als deejay zijn plaatsje veroverd bij Studio Brussel. Je hoort Tor dagelijks in de Filefuif en samen met Studio Brussel werkt hij aan een eerste cd. “Ik voel dat ik zeker nog hogerop kan als Mr. T”, klinkt het.

Tor Decraene is een 24-jarige jongeman die heel wat in zijn mars heeft. Hij is geboren en getogen in Avelgem, maar heeft duidelijk zijn vleugels uitgeslagen. Als dj Mr. T heeft hij al heel wat bereikt in het wereldje van muziek. Hij liep school in basisschool De Toekomst en volgde sociale wetenschappen in het Atheneum. Zijn interesses lagen echter in de muziekwereld. Hij speelde gitaar en piano, maar op 14-jarige leeftijd wist hij zijn eerste installatie te bemachtigen om zelf te draaien. Hij zette zijn eerste stappen in het jeugdhuis Krak als jonge gast en kon rekenen op dj Rakka om hem de kneepjes van het vak te leren. Zijn aangeboren talent was heel vlug duidelijk bij zijn deelname aan de wedstrijd Urbanice bij radio MNN. Hij won en mocht gaan spelen in het Sportpaleis. “Dit was voor mij een grote stap, ook iets om nooit meer te vergeten en ik was ervan overtuigd dat mijn toekomst in de muziek lag”, aldus Tor.

“Na het Sportpaleis was ik overtuigd dat mijn toekomst in de muziek lag”

Hij vertrok dan op 18-jarige leeftijd naar Frankrijk voor drie opeenvolgende jaren om te gaan draaien in een après-ski bar in La Grotte du Yetti. Eenmaal Frankrijk achter de rug, nam hij deel aan een wedstrijd bij Studio Brussel: ‘op zoek naar nieuw talent’. Ook dit draaide uit op een succes en Mr. T kon dagelijks gaan draaien bij Studio Brussel met de reeds gekende Filefuif. Deze zomer kreeg hij ook een eigen dagelijkse Mr. T-show van een uur. “Nu de zomer voorbij is, doe ik gewoon verder met mijn dagelijkse Filefuif. Ik ben zeer blij met mijn samenwerking met Studio Brussel en ik kan wel vertellen dat ik samen met hen bezig ben aan een eigen cd, wat terug een nieuwe mijlpaal voor mij betekent.”

Charlotte Dewitte

Mr. T zit echter niet stil. Draaien op festivals hoort ook bij zijn takenpakket. Rock Werchter, Pukkelpop, Dranouter en Festief Halle stonden deze zomer op zijn agenda. Hij kreeg ook de kans om mee te gaan op skireis met Studio Brussel. “Daar had ik de eer om samen te spelen met Charlotte Dewitte, een van onze grote deejays en ik kan wel zeggen dat dit een zeer mooie ervaring was.”

Het creatieve zit wel in de familie. Mama tekent graag en zijn enige broer Tom is in zijn vrije tijd goochelaar. Het ouderlijke nest in Avelgem heeft hij verlaten om zich te gaan vestigen in Antwerpen, waar hij samen woont met zijn vriendin Lissa. “Ik heb mijn vriendin leren kennen in Frankrijk waar ze fotoreportages kwam maken. Samen besloten we ons te gaan vestigen in Antwerpen, wat het er gemakkelijker op maakt voor onze vele verplaatsingen. Beiden hebben we een druk bezet leven. In de toekomst zal ik zeker in de muziekbranche blijven en hoop ik nog meer te kunnen gaan draaien in het buitenland. Mijn tweede job als videotechnieker blijf ik voorlopig verder doen. Ik zou kunnen leven van mijn muziek, maar hou toch graag wat zekerheid achter de hand.”

De Krak

De vrije momenten brengt hij wel nog graag door in Avelgem en hij blijft een vaste stamgast in jeugdhuis De Krak. De broodnodige vakantie in zijn drukke bestaan is ook gepland en samen met zijn vriendin vertrekt hij naar Amerika voor een drietal weken, waar hij de oostkust gaat afreizen. Voor al zijn boekingen rekent hij op het boekingskantoor Kurious en in januari is er terug een buitenlandse opdracht in Slovenië, waar hij mag gaan draaien voor een bedrijf. “Ik voel dat ik zeker nog hogerop kan als Mr. T. Ondanks de vele soms zeer korte nachten en de vele verplaatsingen met soms twee à drie optredens per avond, is dit mijn leven. Dit hoort nu eenmaal bij de job.”

(GBA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier