Artiest moet zichzelf bevrijden uit marmeren blok in Oostende

09/11/17 om 14:11 - Bijgewerkt om 14:10

Tussen zijn dagelijkse verlangens en noden door, hakt hij stukken uit het blok om zich langzaamaan te bevrijden.

Artiest moet zichzelf bevrijden uit marmeren blok in Oostende

De curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos willen met 'Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.' de stad activeren en mensen Oostende laten (her)ontdekken. Naast de bekende museale locaties, gingen ze op zoek naar net iets minder evidente locaties als de Peperbusse, het Gerechtsgebouw, de Europatoren, de stallingen van de Wellington Hippodroom of de kelders van de Sint-Jozefskerk. 'Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.' wordt zo een kunstenparcours doorheen de Stad aan Zee langs 22 locaties.

In het gerechtsgebouw van Oostende ketent Mikes Poppe zich vanaf 10 november vast aan een grote blok Carrara-marmer. Tussen zijn dagelijkse verlangens en noden door - eten en drinken, slapen, zijn behoefte doen én tekenen - hakt hij stukken uit het blok om zich langzaamaan te bevrijden. 'Het leven van de artiest' in zijn meest vereenzaamde en meest geconcentreerde vorm.

De artiest zal om 10 uur 's morgens geketend worden en daarna starten aan zijn performance. Deze performance kun je ook live volgen via de website www.hetvlot-oostende.be.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!