Antwerps stadsdichter Maud Vanhauwaert curator van vijfde Antwerp Queer Arts Festival

05/07/18 om 10:33 - Bijgewerkt om 11:35

Voorafgaand aan en tijdens Antwerp Pride vindt van 2 tot 12 augustus het Antwerp Queer Arts Festival plaats, zowat het culturele luik van het holebi- en transgenderevenement.

Antwerps stadsdichter Maud Vanhauwaert curator van vijfde Antwerp Queer Arts Festival

Maud Vanhauwaert heeft Veurnse roots. © Noortje Palmers

Antwerps stadsdichter Maud Vanhauwaert, met roots in Veurne, is de curator van deze vijfde editie, die als thema 'Out of Focus' meekrijgt. Vanhauwaert zal tijdens Museumnacht ook een nieuw stadsgedicht onthullen in de vorm van een installatie die geïnspireerd is door het spel 'Wie is het?'.

Het Antwerp Queer Arts Festival krijgt met het Stadsmagazijn in de Keistraat voor het eerst een vaste uitvalsbasis waar de bezoekers doorlopend terechtkunnen voor lezingen, een expo rond vinylhoezen of gewoon een hapje en een drankje. Verder werkt het festival samen met tal van culturele partners, zoals het M HKA, FotoMuseum en ModeMuseum. Dat laatste werkt bijvoorbeeld mee aan een lezing over 'queer fashion'. De ruggengraat van het festival wordt echter een expo in de Galerie Verbeeck-Van Dyck rond het verhullen/onthullen van identiteit. In cinema Cartoon's komt er dan weer een driedaags filmfestival met de documentaire 'Mr Gay Syria' en zelfs 'queer porno'.

"Kunst denkt niet in hokjes, maar doorbreekt ze net", omschrijft Antwerps schepen van Cultuur Caroline Bastiaens het belang van een cultureel luik voor Antwerp Pride. "Het is belangrijk dat we ook op deze manier aandacht schenken aan de LGBTQ-gemeenschap van onze stad. Het Antwerp Queer Arts Festival raakt steeds meer verankerd in de stad, en dat uit zich in het feit dat steeds meer partners zich aansluiten."

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!