Anke tot ‘Lekkerste mama van Vlaanderen 2015’ verkozen in Kortrijk

Redactie KW

De sfeer in het shoppingcenter K in Kortrijk zat er goed in vrijdagnamiddag voor de finale van de ‘Lekkerste mama van Vlaanderen 2015’.

Dj Wim Oosterlinck van Q-music bracht met dit evenement tijdens de Wim O show een eerbetoon aan alle mama’s in Vlaanderen. Anke Swartelee, Julie Marie Van Passel en Ulrika Coussement streden er om de eerste plaats. Uiteindelijk won Anke Swartelee uit Rillaar.

In de jury zaten Niels Albert, Kürt Rogiers, Born Crain en hoofdredacteur van P-Magazine Jeroen Denaeghel. Tijdens de finale moesten de drie dames verschillende opdrachten uitvoeren, gaande van de juryleden verleiden met een sterke openingszin, zichzelf voorstellen aan de hand van een zelfgekozen lied en defileren. “Vooral de striptease vond ik het moeilijkste. De wedstrijd vond ik heel zenuwslopend.” zegt Anke. De jury vond het moeilijker dan vorig jaar om een winnares te kiezen. De opdrachten werden muzikaal ondersteund door live optreden van Born Crain. Zo kon het publiek kennis maken met zijn nieuwe single Inhale the summer.

De burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne mocht om 18 uur de prijs uitreiken aan winnares Anke Swartelee (29 jaar). In het dagelijks leven is ze verpleegkundige in Woon- en Zorgcentrum Sint-Jozef in Rillaar. Ze mag niet alleen voor 5.000 euro shoppen in K in Kortrijk, daarnaast wint Anke ook een covershoot voor volgende week in P-Magazine. Met de waardebon weet ze beslist al wat ze zal doen. “Ik zal eerst iets kopen voor mijn zoontje en daarna zal ik ook dingen kopen voor mezelf.”

(IC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier