Anja Brugghe viert verjaardag met expo in galerie Blomme in Roeselare

Anja Brugghe exposeert in galerie Blomme vanaf 26 mei. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

Met keramiek en schilderijen viert Anja Brugghe haar verjaardag tijdens een tentoonstelling in galerie Blomme. Over-zicht-Over-zien heet de expo. “Het wordt een verzameling van werk van de afgelopen jaren.”

Het konden ook bloemen of een flesje wijn of een weekendje weg, geweest zijn maar het werd een tentoonstelling van een week in galerie Blomme. Zo viert Adolyn of te wel Anja Brugghe haar vijftigste verjaardag. “Ik heb al zoveel in groep geëxposeerd en ben bijzonder blij dat de gelegenheid zich nu aandient om weer eens solo tentoon te stellen en dan nog in Blomme. Het is niet alleen zo goed als de enige locatie in het centrum om te exposeren maar het is volgens mij ook de beste. Ze ligt ideaal gelegen in de winkelstraten met heel wat passage. Zonder veel reclame te maken krijg je er automatisch veel volk over de vloer. Niet alle bezoekers zijn meteen de grootste kunstliefhebbers maar dat vind ik helemaal niet erg.”

KLEI(N) EN FIJN

Anja Brugghe is al jaren artistiek bezig maar echt kiezen voor dit of een ander genre kon ze tot nu toe nog niet. “Ik ben altijd met verschillende zaken tezelfdertijd bezig. Ik school me ook voortdurend bij. Terwijl er thuis uit een blokje klei een fijn, klein, kleien beeldje groeit, ben ik ook bezig met een aquarel of een olieverfschilderij. Tussenin ga ik dan ook nog eens vaak op cursus. Zo leerde ik onlangs lassen. Het duurde een tijdje eer de leerkracht de artistieke bedoeling achter mijn deelname begreep. Een totaal mislukte lasnaad was voor mij een onverwacht kunstwerk. Hij kon mij niet volgen”, lacht Anja.

“Op de tentoonstelling ga ik mij beperken tot schilderijen en keramiek. Ik heb me de laatste jaren vooral verdiept in drie stijlen. Vooreerst zijn er mijn zwarte beeldjes, vaak op stokjes, die een beetje mijn handelsmerk zijn geworden.”

BREDE HEUPEN

“Dan zijn er de madams met brede heupen en fijne tailles. Die beeldjes kwamen eerder toevallig tot stand en sloegen meteen aan. Tenslotte maak ik ook realistische beelden vaak naar model. De keuze voor deze onderwerpen vind je ook vaak terug in mijn schilderijen. In elk geval wat ik ook doe het is altijd figuratief.”

“Die keuze is tegenwoordig niet evident. Je wordt in academies vaak in de abstracte richting geduwd. En dat terwijl zoveel mensen juist menselijke figuren appreciëren. Dat zie ik bij de cursisten waar ik twintig uur per week les aan geef in Ten Elsberge en in De Zilverlink.”

Het werk van Anja Brugghe of Adolyn is te zien tijdens Over-Zien-Over-Zicht in galerie Blomme in de Ooststraat 84 van 26 mei tot 6 juni elke dag van 14 tot 18 uur. Vanaf zondag 3 juni zie je haar beelden en schilderijen ook op de Kunstzomer 2018 in Transfo Zwevegem. (Bart Crabbe)

Meer info op www.adolyn.net.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier