An-Sofie Noppe dropt nieuwe single en zoekt steun voor debuutplaat

08/12/17 om 13:13 - Bijgewerkt om 13:11

An-Sofie Noppe, afkomstig van Watou maar nu wonende in Gent, wil met crowdfunding haar debuutcd financieren. De eerste single 'Laat me los' liet ze vandaag al los.

An-Sofie Noppe dropt nieuwe single en zoekt steun voor debuutplaat

An-Sofie Noppe woont in Gent, maar is afkomstig van de Poperingse deelgemeente Watou. Ze studeerde radiojournalistiek, schrijft en zingt Nederlandstalige liedjes, gidst muzikale wandelingen, zingt kinderliedjes in, speelt kindervoorstellingen, zingt bij A Sweet Journeyman's Tale, geeft muziekworkshops en doceert folkzang.

In april 2012 won ze de eerste Muziekklas van Radio 2 in het genre kleinkunst met het liedje 'Peperkoeken hart'. Met de komst van een kindje bleef het de afgelopen jaren wat stil rond An-Sofie Noppe, maar binnenkort brengt ze haar debuutcd uit. Vandaag zette ze al de eerste single 'Laat me los' op YouTube.

De release van de debuutplaat is voorzien voor februari met onder meer een cd-voorstelling in Muziekcentrum Dranouter. "Een moment waar ik heel hard naar uitkijk, want een cd maken is overweldigend, bevrijdend, stresserend, confronterend, beangstigend, bevredigend en veel te spannend. Een cd met tien Nederlandstalige liedjes, geschreven en gecomponeerd door mezelf. Wouter Berlaen heeft ja gezegd op mijn vraag of hij de cd wou producen. Trui Amerlinck heeft zich ontpopt tot mijn ware muzikale rots in de branding. Koen Garriau regelt voorstellingen van een cd die nog niet eens bestaat."

Voor de financiering van de cd zoekt ze steun via crouwdfunding. "Om een album te kunnen maken, hebben we geld nodig, veel geld. Ik heb al veel zelf geïnvesteerd, maar we geraken er net niet", zegt An-Sofie. "Via crowdfunding wil ik nog de resterende 8.500 euro verzamelen. Er zijn verschillende mogelijkheden om te sponsoren: van 5 euro tot meer dan 1.000 euro. Natuurlijk staat er iets tegenover. Vanaf 300 euro speel ik zelfs al een huiskamerconcertje bij je thuis."

Met de campagne gaat het trouwens heel goed ondertussen. Met nog drie dagen te gaan is er al 98 % van het bedrag ingezameld, nog 110 euro resteert. Wie nog die laatste centjes wil sponsoren kan voor meer info terecht op https://nl.ulule.com/debuutalbum-an-sofie-noppe.

Ondertussen probeert An-Sofie ook hier en daar op te treden. Op 22 december is ze te zien op Midwinternacht 2017 van Davidsfonds Elverdinge in De Sceure in Oostvleteren samen met Pebble Head Jam.

(TOGH - foto TOGH)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!