Alveringemse toneelvereniging op vinkenslag in de Kwelle

De spelers zijn dit jaar Evelien Bradt, Mieke Geerardyn, Tonia Vandenberghe, Katrien Vanroose, Sandra Devinck, Herman Pannecoucke, figuranten Gilbert Regheere en Daniël Prinsier, Joris Vansteenland, Kurt De Ruyter, Laurent De Ruyter en Robbe De Ruyter. (foto AB)
Redactie KW

Toneelvereniging Voor Outer en Heerd start dit weekend met de eerste twee opvoeringen van het stuk De Wieters in ontmoetingscentrum De Kwelle. “Aan deze productie is met een grote groep enthousiaste mensen hard gewerkt”, zegt Karel Pannecoucke die Gilbert Regheere als voorzitter opvolgde.

Toneelvereniging Voor Outer en Heerd onderging dit speeljaar een kleine gedaanteverwisseling, weliswaar achter de schermen. Izenbergenaar Gilbert Regheere was negen jaar voorzitter, maar hij vond dat het tijd om de fakkel door te geven aan een jonger iemand. Hetzelfde geldt voor Paule Cottigny, die vele jaren het secretariaat op zich nam.

Opgeofferd

“Binnen het bestuur zag niemand het zitten om de job van voorzitter over te nemen”, vertelt Gilbert Regheere. “Uiteindelijk heeft Karel Pannecoucke uit Beveren zich opgeofferd. Hij is 42 jaar en al meer dan tien jaar actief in onze toneelvereniging. In de beginjaren als speler en momenteel als medewerker licht en klank. We zijn ervan overtuigd dat hij een enthousiaste voorzitter wordt. Paule Cottigny heeft vele jaren met grote precisie het secretariaatswerk gedaan. Omdat zij een dagje ouder wordt, wenste Paule dit werk aan iemand anders door te geven. En zo hebben we broer en zus Lieven en Sophie Luysen uit Alveringem kunnen binnenhalen. Zij waren nog geen lid van onze toneelvereniging, maar wel spelers van toneel Merkem. We zijn zeer blij dat zij ons willen ondersteunen.”

De nieuwe voorstelling De Wieters speelt zich af in de wereld van de vinkeniers. Ronny en Johny, gespeeld door respectievelijk Kurt De Ruyter en Joris Vansteenland, betrekken elk de helft van een tweewoonst met een bijna gemeenschappelijke tuin. Vanaf april trekken ze naar de zettingen in hoop eens kampioen te worden. Of is het eerder om weg te zijn van huis? Voor Outer en Heerd’ garandeert met De Wieters een leuke en ontspannen avond amateurtoneel. Zeven keer staan de spelers op de planken. De tickets gaan vlot de deur uit, maar er zijn nog plaatsen vrij; vooral op zondag 17 februari om 17 uur en op woensdag 27 februari om 20 uur. Tickets kosten 8 euro.

Nieuw talent

De spelers zijn quasi allemaal vertrouwde namen: Kurt De Ruyter, Joris Vansteenland, Tonia Vandenberghe, Evelien Bradt, Laurent De Ruyter, Mieke Geerardyn, Katrien Vanroose, Sandra Devinck, Herman Pannecoucke en – nieuw – de 15-jarige Robbe De Ruyter. “Ik heb voor mijn eerste optreden een grotere rol dan mijn broer Laurent”, glimlacht Robbe. “Ik zie het helemaal zitten en dat hoeft niet te verbazen. Mijn ouders Kurt en Mieke spelen immers al hun halve leven toneel in Alveringem.” Luc Brouckaert uit Leke kwam met plezier nog een keer naar Alveringem om het stuk te regisseren en Ria Huyghe is souffleur van dienst. Op dit moment heeft Alveringem nog geen regisseur voor volgend jaar. Maar er is dus nog een even tijd om iemand te zoeken.

(AB)

Info: www.toneel-alveringem.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier