Al minstens één West-Vlaming in de finale van De Mol

15/04/18 om 21:29 - Bijgewerkt om 22:04

Na vanavond schieten er nog zes kandidaten over in De Mol, vier daarvan zijn West-Vlamingen. Wie van hen stoomt door naar de finale?

Al minstens één West-Vlaming in de finale van De Mol

Waar is de tijd dat Hanne Vanhaesebrouck nog een opvallende West-Vlaamse kandidate was in De Mol? Twee jaar na haar passage zijn er viér die de show stelen. In Mexico city wachtte hen een fietsproef waarbij Lloyd en Pieter als volleerde wielertoeristen doorheen de straten zoefden en Joke los in het decor werd gereden door Baha. Het leverde hen niet veel op, integendeel. Ook de opdracht in de escape room was een flop.

Alle hoop was gezet op lucha libre, ofte Mexicaans worstelen waarbij Baha en Pieter respectievelijk als Big Baha en Holy Pieter mochten aantreden. Pieter, die tijdens de voorbereiding al de nodige fucking hells er door jaagde, gooide zich letterlijk en figuurlijk helemaal in de strijd.

Spreek ons tegen, maar Pieter maakt zich onsterfelijk door als eerste West-Vlaamse priester in Mexico een stevig potje te worstelen. Als het hem maar niet op ideeën brengt voor de zondagsmis... In elk geval leverde het alwéér geen geld op. Het ziet er naar uit dat de winnaar niet met een vetpot naar huis zal komen.

En dan moest er nóg een straffe opdracht komen. Want het bleek letterlijk én figuurlijk hoog tijd om wat extra geld te verdienen. De bedoeling was om boven te geraken, op de 37ste verdieping, goed voor 3.000 euro. De eerste die boven kon geraken, kreeg bovendien een felbegeerde vrijstelling. Pieter, die de vorige keer al twee pasvragen had gepakt, offerde zich alvast op om 25 verdiepingen te lopen.

Pascale stapte als tweede uit op de zestiende verdieping. Joke stapte af op de 23ste verdieping en zette de achtervolging in en haalde vrijwel meteen Pascale in. Alsof het geen moeite kostte, stak ze iedereen over. Maar Lloyd, die uitstapte op de 26ste verdieping, vloog als geen ander naar boven, maar moest nipt de duimen leggen aan Joke, die blijkbaar een stevige conditie heeft. En nu dus ook een vrijstelling.

Aangezien de groep voor de vrijstelling ging, viel er dus ook weer geen geld te rapen. Het had evenwel 2.000 euro kunnen worden. Ze blijven dus steken op 12.700 euro.

Al minstens één West-Vlaming in de finale van De Mol

Maar uiteraard was er ook plaats voor het serieuze werk. Tijdens de eliminatie had Katrien de minst juiste antwoorden en moest zij het spel verlaten. Volgende week wacht hen nog een extra heuse rollercoaster, letterlijk maar ook figuurlijk. Want niet alleen komen hun familieleden langs, maar krijgen ze ook een heuse mexican stand-off.

We hebben nu zes kandidaten over, waarvan vier West-Vlamingen, waardoor we al mathematisch zeker zijn dat er minstens één West-Vlaming de finale speelt. Als winnaar? Als verliezer? Of als... De Mol?

Lees ook de mollenjacht van onze mollenvanger: "Tegen Joke is geen kruid gewassen als het om persoonlijk gewin gaat, maar van zodra er geld kan verdiend worden, scoort onze goedlachse dierenarts heel pover".

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!