Achtste en laatste editie van gratis festival p’Latsedoen in Kuurne

© NSP
Redactie KW

Raymond van het Groenewoud, André Brasseur, The Lighthouse, JtotheC en ‘De Stroate’ zijn maar enkele van de vele artiesten en groepen die op zaterdag 14 juli zullen schitteren op de laatste editie van p’LatseDoen in Kuurne.

Na acht edities vinden de organisatoren achter het gratis festival dat het welletjes is geweest. Omdat ze van mening zijn dat het festival niet verder kan groeien, gaan ze op zoek naar een nieuw concept.

“Met onze eerste editie wisten we 300 festivalgangers naar Kuurne te lokken, vorig jaar was dit reeds opgelopen tot 3.500 bezoekers”, vertelt Deef Vanquackebeke, voorzitter van p’Latsedoen VZW. “We sluiten echter in pracht af met net als vorig jaar opnieuw enkele kleppers van formaat op onze festivalaffiche. Bij aanvang van p’Latsedoen hadden we heel wat favorieten op ons verlanglijstje staan. Heel wat daarvan passeerden de revue, anderen die we graag op ons podium hadden gehad weigerden dan weer omdat we maar een gratis festival waren en ze niet wilden optreden als we geen toegangsgeld vroegen.”

Ook dit jaar zullen opnieuw twee podia opgesteld staan waarop de schare aan artiesten hun ding zullen gaan doen. Het is mede dankzij het stijgende succes jaar na jaar van p’Latsedoen dat de organisatie achter het festival nu noodgedwongen de stekker er moet gaan uittrekken gezien het steeds moeilijker wordt als gratis muziekfestival om financieel het hoofd boven water te houden.

Een ding verzekerden de organisatoren achter p’LatseDoen echter wel en dit is dat ze vanaf volgend jaar met een nieuw concept op de proppen wilden gaan komen. Hoe dit er echter zal gaan uitzien moet nog besproken worden in het najaar.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier