25ste editie Red Rock Rally in Brugge strikt The Van Jets als afsluiter

© Facebook Van Jets
Redactie KW

De Red Rock Rally vindt voor de 25ste keer plaats op woensdag 1 mei. RHEA, Hypochristmutreefuzz en Sons vervolledigen de avondprogrammering.

Op woensdag 1 mei kun je in het Astridpark, onder Bruggelingen ook bekend als de Botanieken Hof, terecht voor het zilveren jubileum van de Red Rock Rally. Voor de 25ste verjaardag van hun gratis festival zetten de organisatoren nog een tandje bij. “Het was al uitgebreid in het nieuws: op vrijdag 1 november geven The Van Jets hun laatste optreden in de Ancienne Belgique in Brussel“, zegt Mario Willemsens, persmedewerker van de Red Rock Rally. “In 2004 waren ze nog de trotse winnaars van het concours van de Red Rock Rally. Een straffere en passender afsluiter voor 25 jaar Red Rock Rally konden we als organisatoren niet dromen. The Van Jets spelen vanaf 22u.30. Brugge, zet je nog één keer schrap voor het Oostends rockgeweld.”

Van 13 tot 17u.30 vindt oudergewoonte het rockconcours van de Red Rock Rally plaats. Vijf acts strijden om een cheque van 500 euro en de publieksprijs. Om half zeven ‘s avonds gaat het avondluik van start. Opwarmers zijn de bluesy garagerockers van RHEA. Deze finalisten van De Nieuwe Lichting palmden intussen tot drie keer toe de Ancienne Belgique in Brussel in. Fans van bands als Royal Blood, Arctic Monkeys en Foo Fighters kunnen nu al reikhalzend naar dit optreden beginnen uitkijken.

Om 19.45 uur is het aan Hypochristmutreefuzz, geef toe: een tongbreker van jewelste. De meest geflipte noiseband van Gent komt het podium onveilig maken. De groep behaalde een tweede plek op De Beloften, werd geselecteerd voor De Nieuwe Lichting, stond al in ‘De Afrekening’ van Studio Brussel en kreeg van het weekblad Humo 3,5 sterren voor haar debuut. Een Antwerps zootje ongeregeld genaamd SONS mag vanaf 21 uur van jetje geven. Vorig jaar waren ze één van de winnaars van De Nieuwe Lichting van StuBru. Hun single ‘Ricochet’ stond even later te blinken op nummer één in De Afrekening. Vorig jaar openden ze ook de Main Stage van Rock Werchter.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier