+13 Beveren organiseert zondag eerste dance- en housefestival in Beveren

De organisatie van Beutervliegboenkinge op de locatie waar het festival plaatsvindt. We zien boven v.l.n.r.: Mathias Toebat, Joyce Delaey-Sarbach, Jan Degryse en Niels Sabbe. Onder v.l.n.r.: Simon Vanparys, Ward De Keyser, Bjarne Roelens en Wout Ockier. Niels Vermeulen, Dylan Simoens en Maico Baert ontbreken. (Foto SM) © (Foto SM)
Redactie KW

Op zondag 20 mei organiseert de leiding van +13 Beveren voor het eerst het outdoor dance- en housefestival ‘Beutervliegboenkinge’. Het speel- en voetbalplein tussen de Jonkersstraat en de Riddersstraat in Beveren wordt van 14 uur tot middernacht tot een waar festivalterrein omgetoverd.

“Veel jeugdbewegingen organiseren een fuif om hun kassa te spijzen”, doet Jan Degryse het verhaal uit de doeken. “Wij organiseren jaarlijks een kip met friet-avond, maar tijdens ons feestweekend vorig jaar naar aanleiding van ons 20-jarig bestaan begon het te kriebelen om ook nu eens iets extra te doen. We dachten eerst aan een fuif, maar we zagen het uiteindelijk iets groter. Het idee om ‘Beutervliegboenkinge’ te organiseren was geboren. Met onze naam geven we een subtiele knipoog naar ‘Butterfly Beats’, dat vorig jaar zijn laatste editie kende.”

“We zien dit festival als een ideale gelegenheid om Beveren op de kaart te zetten in het festivallandschap en om onze jeugdbeweging eens op een andere manier in the picture te plaatsen. Qua locatie hadden we eerst aan het Pastoorsbos gedacht, maar door diverse redenen kregen we niet de nodige vergunningen. Het speelplein tussen de Jonkersstraat en de Riddersstraat is een waardig alternatief. De ondergrond is er minder drassig en het bevindt zich ook in een groene omgeving. Het podium staat gericht naar De Nieuwe Deure en het weidelandschap ernaast om de geluidshinder te beperken. Er wordt ook een ruime fietsenparking voorzien aan de festivalweide zelf.”

“Met trots kondigen we onze affiche aan. We starten met twee winnaars van de dj-contest die plaatsvond op 21 april in café St. Georges. Mr. Beard is een jong aanstormend talent die ons wist te verrassen met zijn skills, net als Liam Tomaszewsky die speciaal uit Polen kwam voor die contest. Zijn set was zo goed dat we niet aarzelden om ook hem op onze affiche te zetten. Op die manier krijgt ons festival meteen internationale allures”, lacht Jan Degryse. “Ook de andere dj’s hebben hun strepen al verdiend. We zijn dan ook heel blij met namen als SNES, Blvckprint, Casse, Howsza, Maddis en Asamski. Nightcall United heeft de eer ons festival af te sluiten.”

Afterparty

“We openen onze deuren om 14 uur en sluiten af om middernacht. Wie nog niet uitgefeest is, kan terecht in café St. Georges voor de afterparty. De dag erop is het immers pinkstermaandag, dus uitslapen is geen probleem”, besluit Jan Degryse. (SM)

Bandjes kan je krijgen voor 5 euro in café St. Georges, café Cirque en Bistro Botanique en bij iedereen van de leiding. De prijs is de dag zelf dezelfde aan de deur. Meer info op Facebook #bvbfestival of op www.bvbfestival.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier