120 artiesten kleuren eerste Tattoo Convention

Louis Gürke (links) en Jeroen Theys organiseren komend weekend hun eerste True Love Tattoo Convention. © TVK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 9 en 10 maart heeft in Depart de ‘True Love Tattoo Convention’ met 120 gastartiesten plaats. Het is de eerste tattoo conventie in Kortrijk. Tussendoor treden vijf nationale en internationale rockbands op.

De True Love Tattoo Convention is een organisatie van Louis Gürke van Louis’ Tattoo Boutique in Kortrijk, en zijn compagnon de route Jeroen Theys. “We hadden het idee al jaren in ons hoofd, maar het was nooit het goede moment om het te doen“, opent Louis. “Op een bepaald moment hebben Jeroen en ik beslist om het nu gewoon te doen, in Kortrijk. Zelf heb ik al op beurzen gestaan maar nog nooit in Kortrijk. Het moest eens gebeuren en waarom niet internationaal gaan?”

Laagdrempelig

Aan de conventie gingen acht maanden voorbereiding vooraf. “Zoiets gaat niet in een handomdraai. Een locatie zoeken, het budget opmaken, informatie inwinnen, contacten leggen, boekingen, noem maar op“, duidt Jeroen, die als organisator ervaring opdeed in Café De Bras. Op de conventie treden 120 internationale artiesten aan. “Belgische groten maar ook artiesten uit onder meer IJsland, Rusland, Italië en Portugal. Ik heb veel contacten maar het is bijna vanzelf beginnen rollen. Als de ene kwam, wilde de andere ook wel komen”, gaat Louis verder.

De tattoowereld is redelijk gesloten maar we willen die opentrekken

“We houden de conventie bewust laagdrempelig. De tattoowereld is redelijk gesloten maar we willen die opentrekken. We focussen op de mens. De bezoekers kunnen gewoon kennis maken en een praatje slaan met alle artiesten of een tattoo of piercing laten zetten. Het leuke is dat de bezoeker niet naar Italië moet of zo: de tattoo-artiesten zitten hier.”

Tijdens het weekend treden vijf rockbands op: Fleddy Melculy, A Murder in Mississippi, Bèta, Irreligion en de Amerikaanse band The Tip uit Nashville, Tennessee. “De bands zitten niet op een podium, maar gewoon tussen de gastartiesten en de bezoekers.” Verder zijn er ook foodtrucks.

Leuk detail: Louis en Jeroen spelen zelf in dezelfde band: Stab. “Onze nieuwe plaat wordt op 13 april in Depart voorgesteld. We kunnen ook meegeven dat er een nu al tweede conventie gepland staat en dat op 7 en 8 maart 2020.”

Tickets zijn te bestellen via www.truelovetattooconvention.be of aan de deur te koop tegen 18 euro of 16 euro in voorverkoop. Een weekendticket kost 25 euro. De conventie opent om 10 uur op zaterdag en 11 uur op zondag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier