10de editie van Razor Reel Flanders Film Fest verhuist naar nieuwe locatie

13/10/17 om 17:27 - Bijgewerkt om 17:26

Het Filmfestival in Oostende ligt alweer een maand achter ons en momenteel komen de cinefielen volop aan hun trekken tijdens Film Fest Gent. Maar eind deze maand kunnen de liefhebbers van een portie cinema ook terecht in Brugge. Fans van fantasy, thrillers en horror, maar ook andere filmfans komen er aan hun trekken, tijdens de 10de editie van het Razor Reel Flanders Film Festival.

10de editie van Razor Reel Flanders Film Fest verhuist naar nieuwe locatie

De grootste verandering voor de 10de editie van het filmfestival, van 26 tot en met 31 oktober, is dat de organisatie verhuist van Cinema Liberty naar de Magdalenastraat 30. "De locatie biedt ons naast een volwaardig modern uitgeruste én comfortabele inrichting ook grote voordelen qua bereikbaarheid", aldus de organisatoren.

Wat het programma betreft kunnen de fans van het genre op beide oren slapen. Razor Reel puzzelde een succulent programma in elkaar met te ontdekken parels, nieuw werk van gevestigde waarden en enkele klassiekers die eenmalig weer op het witte doek te savoureren zijn. Met The Killing of a Sacred Deer (Yorgos Lanthimos) en Thelma (Joachim Trier) bieden zowel de openings- als slotfilm bovendien nieuw werk van intussen internationaal erkende en bekroonde Europese topregisseurs.

Daarnaast sprokkelden de programmatoren weer een reeks sappige, grappige, bizarre en bijwijlen ook wel huiveringwekkende titels uit de hele wereld bij elkaar, alsook (vergeten) Belgische horror, fantasy van aanstormend talent én enkele oerklassiekers, zoals Salem's Lot, The Crazies en Day of the Dead, als eerbetoon aan de overleden Tobe Hooper en George Romero.

Ideaal om het eerste weekend van de herfstvakantie passend in te zetten.

Info & programma: www.rrfff.be

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!