100 jaar Music Hall in de Zonnebloem’ in Veurne

Op de foto José Clauw (Ghesellen), Annemie Van Daele, Peter Holvoet-Hanssen, en Martinus Wolf. © JT
Redactie KW

Donderdagavond, 1 februari, genoot een talrijk opgekomen publiek van de mooie vertoning ‘100 jaar Music Hall’ naar een werk van Paul van Ostaijen.

Een eeuw terug gingen onze voorouders nog gebukt onder de zware lasten die de wereldbrand heeft doen ontstaan in 1914. De kleine en verre Westhoek werd voor vier jaar lang ‘Vrij Vaderland’ dat, ondanks deze vredige benaming, ook regelmatig onder vuur werd genomen. De rest van België was ‘Bezet Vaderland’.

Zo ook de stad Antwerpen, waar de toen 20-jarige dichter Paul van Ostaijen in 1916 met zijn gedichtenbundel ‘Music Hall’ debuteerde. Stads-en zielsgenoot Peter Holvoet-Hanssens serveert na 102 jaar opnieuw de sfeer van de music halls van de grootstad gedurende de bezetting met de onsterfelijke poëzie van Paul van Ostaijen.

De muziek van Martinus Wolf en de acteertalenten van Annemie Van Daele garanderen een voorstelling waar nog lang zal over nagepraat worden. Na iets meer den 100 jaar komt de Music Hall van de Bezette Stad naar het Vrije Vaderland.

De avond werd ingericht door de ‘Ghesellen van de Kastelnij’ uit Veurne

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier