Ichtegem Ichtegemse voorlopig tweede in internationale schilderwedstrijd

Maaike Brackx (30) uit de Zuster Clarastraat is zeer gepassioneerd bezig met schilderen. Momenteel neemt ze zelfs deel aan een internationale wedstrijd van Elephant Parade via Facebook. "De olifant van de winnaar wordt in het groot gemaakt en gaat de hele wereld rond", zegt Maaike.

Rumbeke Dj's Ruben en Thomas zorgen voor ambiance op Parsidance in Rumbeke

Ruben Huysentruyt en Thomas Veranneman zijn beiden oud-leiders bij Scouts Rumbeke en vormen samen het dj-duo V=McT² en ook Arendd. Met beide namen draaien ze op Parsidance en helpen ze daarenboven de organisatie om alles in goede banen te leiden. Ze zijn dus op alle fronten betrokken bij het evenement.

Tielt Curieus is gastheer van eerste expo in koetshuis in Tielt: "Groot tekort aan expositieruimte"

Het koetshuis van Huis Mulle de Terschueren wordt vanaf vrijdag 26 april een officiële expositieruimte. De kunstexpo van Curieus Tielt, met werken van de drie rasechte Tieltse kunstenaars Hendrik Van Walleghem (63), Chantal Debeil (58) en Marc Mortelé (63), is de allereerste tentoonstelling die past in het herwaarderen van Mulle. "Er is een groot tekort aan expositieruimte in Tielt en daar willen wij graag verandering in brengen", klinkt het eensgezind bij het door kunst gebeten trio.

Kuurne Kuurns Comedy Festival haalt opnieuw kleppers

Op vrijdagavond 26 april vanaf 20 uur wordt het opnieuw lachen in de Sint-Pieterszaal tijdens de twintigste editie van het Kuurns Comedy Festival. Na Nigel Williams, Alex Agnew, Kamagurka en Freddy De Vadder slaagde de organisatie er ook dit jaar in om een zeer gevarieerde affiche te kunnen aanbieden. Mét West-Vlaamse tongval.

Heule Restaurant Hula heeft zijn eigen Tinekesbeeld

Het standbeeld Tineke van Heule op Heuleplaats heeft een kleurrijk tweelingzusje. Bert Vanwynsberghe maakte een Tineke van Hula voor het gelijknamige restaurant van Thijs Clinckemaillie.

Roeselare Roeselarenaars Wannes en Jennifer moeten The Voice verlaten na spannende knockouts

Afgelopen vrijdag was de aflevering van The Voice van Vlaanderen gevuld met West-Vlamingen. Roeselare werd vertegenwoordigd door Roeselarenaars Wannes Beernaert en Jennifer Berton. Na de spannende knockouts kozen coaches Bart Peeters en Natalia jammer genoeg niet voor deze twee kandidaten, waardoor het avontuur er voor hen op zit.

Reningelst Muziektheater 'Nooit brengt een Oorlog Vrede' tot eind van paasvakantie in Reningelst

Op 11 november 1978 werd het volksspel 'Nooit brengt een Oorlog Vrede' voor het eerst opgevoerd in Kemmel: een mijlpaal voor het amateurtheater in de Westhoek, maar ook ver daarbuiten. Voor het eerst was herdenken geen zaak van militairen, maar van gewone mensen. 40 jaar later wordt het stuk opnieuw opgevoerd, weliswaar volledig herwerkt. 40 kinderen, acteurs en muzikanten brengen de nieuwe muziektheatervoorstelling op 17, 18, 19, 20 en paasmaandag 22 april in OC Rookop Reningelst.

Roksem Gerestaureerde Witte Molen van Roksem feestelijk ingehuldigd

Het was zondagvoormiddag een speciaal moment voor de Roksemnaars, het Oudenburgse stadsbestuur, Erfgoedkring8460 en niet in het minst voor de molenaars die zich maanden uit de naad gewerkt hebben om deze molen weer maalvaardig te krijgen.