Zwangere verdachte bleef heroïne gebruiken

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Vijf beklaagden hebben zich maandag voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor het dealen van heroïne en enkele andere drugs. Alle betrokkenen kampen naar eigen zeggen met een ernstige drugsverslaving, een 34-jarige vrouw bleef volgens het openbaar ministerie zelfs tijdens haar zwangerschap heroïne gebruiken.

In meerdere West-Vlaamse drugsdossiers bleef steeds hetzelfde Nederlandse gsm-nummer opduiken. Dat onderzoek leidde in het najaar van 2017 tot de arrestatie van twee Rotterdamse neven, die minstens 211 kilogram heroïne verkochten. Jamal en Yassine El M. werden maandagochtend tot respectievelijk 12 en 10 jaar cel veroordeeld. In dat dossier kwam M.V. (36) uit Oostkamp als klant van de Rotterdammers in beeld.

Verder onderzoek wees uit dat V. een relatief kleine rol speelde in de drugshandel. De beklaagde bleek echter veel contacten te hebben met de Oostendse T.P. (34) en een zekere ‘Sam’. I.R. (27), de echte naam van ‘Sam’, zou op enkele maanden tijd in Oostende minstens een kilogram heroïne gedeald hebben. Er hangt hem een verbeurdverklaring van 15.000 euro boven het hoofd. T.P. en een Algerijnse koerier riskeren elk 2.500 euro verbeurdverklaring.

In hetzelfde dossier kwam ook een 34-jarige man uit Lichtervelde in het vizier van de speurders. P.H. dealde vooral in Lichtervelde, Heist en Torhout. Bij een huiszoeking werd 81 gram heroïne aangetroffen.

Alle beklaagden kampen zelf met een hardnekkige drugsverslaving. Zo gebruikte P.H. naar eigen zeggen tot vijf graf heroïne per dag. Tijdens de huiszoeking bij T.P. zat een van haar kinderen tussen de gebruikte spuiten. De vrouw bleef zelfs tijdens haar zwangerschap heroïne gebruiken. De advocaten van de beklaagden drongen aan op een straf met uitstel, al dan niet gekoppeld aan voorwaarden.

De zaak wordt voortgezet op 19 november. De rechtbank doet wellicht op 17 december uitspraak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier