Zwaardere straffen voor brutale overval op juwelier in Knokke

23/05/18 om 16:47 - Bijgewerkt om 16:46

Het hof van beroep in Gent heeft vijf daders van een overval op een juwelier in Knokke veroordeeld tot celstraffen gaande tot vijftien jaar. De bende maakte liefst 1,8 miljoen euro buit door de hele juwelierszaak in tien minuten tijd leeg te roven. Een van de leden van de bende zou lid zijn van de internationaal gezochte bende van The Pink Panters.

Zwaardere straffen voor brutale overval op juwelier in Knokke

De overval vond plaats op 20 juni 2016 in de juwelierszaak langs de Kustlaan in Knokke. Een schijnbaar oude man kwam de zaak binnen, terwijl de bediende dacht dat de man enkel wou schuilen voor de regen. De man bleek echter vermomd met een masker en gewapend. Even later werd de bediende gekneveld, waarop een tweede overvaller werd opgeroepen en binnengelaten. Tomasz O. en Goran P. maakten in tien minuten de volledige zaak, inclusief de vitrine, leeg. In totaal wordt de buit op 1,8 miljoen geraamd. Tijdens de overval stond de Serviër Goran G., het brein achter de overval, op de uitkijk.

Goran G. en Goran P. werden een week na de feiten opgepakt in Antwerpen. Later werden ook Tomasz O. en nog twee andere verdachten opgepakt, onder wie de echtgenote van Goran G. In de garage van haar woning in Verviers werd bij een huiszoeking een sporttas aangetroffen met daarin het vuurwapen en de maskers die bij de overval zouden zijn gebruikt.

De drie overvallers kregen van de rechter in Brugge acht jaar cel. Twee handlangers, onder wie de vrouw van Goran G., werden vrijgesproken. Ondanks hun ontkenningen in beroep kregen de vijf allemaal een strafverzwaring. Het brein, Goran G., kreeg vijftien jaar cel, Tomasz O., die als eerste de zaak vermomd binnenkwam, dertien jaar cel en de derde overvaller tien jaar cel.

De vrouw van Goran G. werd tot vier jaar cel veroordeeld omdat ze de mannen van onderdak had voorzien door een hotel te boeken in Verviers. Een Noord-Afrikaanse vijfde handlanger die onder meer meehielp een auto te regelen, kreeg twee jaar cel. De drie daders ontkenden iets met de overval te maken te hebben, maar werden herkend aan hun kledij. Bij de overval droegen de drie, ondanks hun gezichtsvermomming, identieke dezelfde kleren als bij het verlaten van het hotel in Verviers.

Het hof merkte ook op dat Goran G. lid is van de door Interpol gezochte bende The Pink Panters. De bende, met wortels in de Balkan, zou verantwoordelijk zijn voor 150 spraakmakende roofovervallen in meer dan twintig landen.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!