Zorgcentrum in Zonnebeke waarschuwt voor drie dieven

Redactie KW

Zorgcentrum Sint-Jozef in Zonnebeke plaatse afgelopen woensdag een foto op hun Facebookpagina van drie vrouwen met de boodschap ‘Deze drie vrouwen deden een poging om binnen te raken in onze assistentiewoningen. Door de alertheid van enkele van onze medewerkers lukte hen dit niet. We blijven alert’.

Volgens directeur Peter Reynaert gaat het om personen die de bewoners wilden bestelen. “De vrouwen konden vluchten voor de aankomst van de politie”, zegt Reynaert. “We proberen dergelijke diefstallen te voorkomen door bezoekers van het zorgcentrum te laten aanspreken door ons personeel. Dat kan jammer genoeg vervelend zijn voor oprechte bezoekers, maar wie met slechte bedoelingen komt, valt zo snel door de mand. Dat is onze sterkte. We kunnen ons centrum moeilijk afsluiten. Integendeel, we willen als een open huis optimaal integreren in de maatschappij. We doen ook oefeningen met de bewoners om nooit iemand binnen te laten, die ze niet kennen. We investeerden eerder in camera’s om achteraf toch iets van bewijsmateriaal te hebben.”

Vermomming?

Een van de vrouwen op de camerabeelden lijkt zwanger. “Maar dat kan een vermomming zijn met een kussen om zich kwetsbaarder op te stellen. We waarschuwen andere zorgcentra in de streek voor deze vrouwen, want ook zij kampen met dergelijke incidenten, die voor ongerustheid zorgen bij medewerkers en bewoners. Er liggen nochtans geen waardevolle spullen of geld in assistentiewoningen, want we raden dit zoveel mogelijk af. Vreemd dat dieven het toch proberen.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier