Zoon van eigenaar steekt Zwevegemse schrijnwerkerij in brand

© GJZ
Redactie KW

De brand bij de Zwevegemse schrijnwerkerij van afgelopen weekend is aangestoken. Het parket van Kortrijk bevestigt dinsdag dat de zoon van de eigenaar het vuur stichtte, naar eigen zeggen uit wraak. Eén brandweerman raakte gewond toen een muur instortte.

Zaterdagochtend vroeg werden buren van schrijnwerkbedrijf Didier Lievin in de Deerlijkstraat in Zwevegem gewekt door luide knallen. Toen ze gingen kijken, sloegen de vlammen al uit het dak van het atelier. “In geen tijd stond het volledige gebouw in vuur en vlam“, stelde een van de brandweermannen. “Het was snel duidelijk dat het bedrijf verloren was.” Brandweerploegen uit de ganse zone Fluvia moesten ter plaatse komen.

Na een klein uurtje blussen was de brand onder controle. Toen enkele brandweermannen in het gebouw een controle uitvoerden, stortte een gedeelte in. Een brandweerman van de post Deerlijk werd daarbij gewond en werd naar het ziekenhuis afgevoerd.

Ondertussen is ook de oorzaak van de brand bekend. De zoon des huizes stichtte er vuur, dat is bevestigt door het parket van Kortrijk. “Eerst ontkende hij nog, maar uiteindelijk bekende hij de feiten“, stelt Tom Janssens van het parket. “Hij stak het bedrijf in brand uit wraak.” De dader is niet aangehouden, maar zal zich moeten verantwoorden voor de rechtbank. (GJZ/OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier