Zeventien hooligans staan terecht voor vechtpartij na Club Brugge-Napoli

Na de wedstrijd trok een groep van ruim 30 Brugse risicosupporters naar de Eiermarkt. © GF
Redactie KW

Zeventien hooligans moeten zich voor de Brugse correctionele rechtbank verantwoorden voor hun rol in de vechtpartij na de wedstrijd Club Brugge-Napoli in 2015. Een van de beklaagden is Jelle Borkelmans, zoon van toenmalig assistent-bondscoach Vital Borkelmans. De zaak wordt op 19 november gepleit.

Op 26 november 2015 speelde Club Brugge in de groepsfase van de Europa League tegen het Italiaanse SSC Napoli. Na de wedstrijd trok een groep van ruim 30 Brugse risicosupporters naar de Eiermarkt in het centrum van Brugge. Daar gingen ze enkele Italiaanse fans te lijf. Hierbij liep de Italiaanse politieman Antonio T. ernstige verwondingen op. Twee andere slachtoffers deelden ook in de klappen.

In totaal zaten elf hooligans een tijdje in voorhechtenis. Na anderhalve maand werd Jelle Borkelmans als laatste vrijgelaten. Uiteindelijk werden 17 verdachten naar de correctionele rechtbank verwezen, vijf anderen werden buiten vervolging gesteld. De hooligans worden vervolgd voor opzettelijke slagen met voorbedachten rade en voor bendevorming. Enkele betrokkenen worden ook verdacht van voetbalgeweld in Lokeren op 15 juli 2015 en in Beringen op 11 november 2012. Enkele verdachten zullen zich ook voor gevallen van uitgaansgeweld moeten verantwoorden.

Een van de hoofdverdachten liep ondertussen opnieuw tegen de lamp voor voetbalgeweld. Björn F. (35) uit Oostkamp werd samen met twee andere West-Vlaamse hooligans aangehouden voor zijn rol in de rellen na Club Brugge-Antwerp op 22 oktober 2017.

(Belga)