Zes maanden cel voor Middelkerkenaar die masturbeert op de bus

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 40-jarige Middelkerkenaar is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot zes maanden effectieve gevangenisstraf voor openbare zedenschennis. Voor de ogen van twee 17-jarige meisjes bevredigde J.J. zichzelf op een bus van De Lijn. Het openbaar ministerie had negen maanden cel gevorderd.

De beklaagde nam op 26 juni rond 13 uur in Oostende de bus richting Torhout. De man begon in dronken toestand te masturberen en kwam klaar op de zetel naast hem. Twee meisjes van 17 jaar oud waren getuige van de openbare zedenschennis, maar verwittigden de buschauffeur pas toen J.J. al was afgestapt.

Het openbaar ministerie stelde vast dat de Middelkerkenaar al meermaals met het gerecht in aanraking kwam. Zo kreeg de man onder andere drie werkstraffen, die niet bijster vlot verliepen. In die omstandigheden vorderde de procureur negen maanden effectieve gevangenisstraf.

De verdediging legde uit dat J.J. zich niet veel meer kon herinneren van die bewuste dag. “Ik heb van mijn moeder terecht een klets in mijn gezicht gekregen toen ik het opbiechtte”, vertelde J. op de zitting. De man verontschuldigde zich voor zijn gedrag en vroeg met succes om hoogstens zes maanden cel op te leggen. Bij een strengere bestraffing zouden eerdere voorwaardelijke straffen immers automatisch effectief worden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier