Zeebruggeling die zijn zwangere vriendin doodsloeg krijgt tien jaar cel

14/01/19 om 13:39 - Bijgewerkt om 13:53

Een dertiger uit Zeebrugge heeft tien jaar effectieve celstraf gekregen omdat hij zijn zwangere vriendin zo zwaar toetakelde met vuistslagen dat ze het niet overleefde. Volgens de advocate van de nabestaanden handelde Benjamin J. met het oogmerk om te doden en moest de zaak daarom naar assisen gestuurd worden. Maar de strafrechter wees dat verzoek maandag van tafel.

Jocelyne Ingabire (33) was amper tien jaar oud toen ze samen met haar jongere zusjes Rwanda ontvluchtte, nadat haar beide ouders vermoord waren tijdens de genocide van 1994. Ze kwam bij een tante in Brussel wonen en verhuisde later naar een appartement in de Noordhinderstraat in Zeebrugge, waar ze zich in 2016 ontfermde over Benjamin J. (33), een dakloze klaploper met een drankverslaving. De twee begonnen een relatie, die echter gekenmerkt werd door drank en geweld. Op 25 mei 2017 hadden de twee opnieuw zwaar gedronken toen ze omstreeks 22 uur slaande ruzie kregen. J. takelde zijn vriendin, die toen zeven weken zwanger was, zwaar toe met vuistslagen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!