Zaakvoerder stripclubs in Oostende en Kortrijk schuldig aan sociale inbreuken

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De zaakvoerder van de stripclubs The New Dreams in Oostende en Kortrijk heeft in de Brugse rechtbank zes maanden celstraf met uitstel en een geldboete van 18.000 euro, waarvan de helft effectief, gekregen voor inbreuken op de sociale wetgeving.

Op 16 augustus vorig jaar viel de sociale inspectie binnen in de bar van Maxence V. (37) langs de Van Iseghemlaan in Oostende. Twee meisjes en een barman bleken niet correct ingeschreven bij de RSZ. Een tweetal maanden later werd ook de stripclub langs de Brugsestraat in Kortrijk gecontroleerd. Daar bleken twee personeelsleden in het zwart te werken. Volgens de verdediging berustte alles misverstanden. Zo waren de erotische danseressen in Oostende nog niet aan hun shift begonnen en waren ze daarom nog niet aangemeld in het Dimona-systeem van de RSZ.

Maxence V. zelf voelt zich naar eigen zeggen geviseerd. “We worden vaker gecontroleerd dan andere bars“, stelde hij tijdens het proces. Maxence V. liep eerder al veroordelingen op voor sociale inbreuken. Hij is de broer van Frederic V., die lange tijd samen was met ex-playmate Barbara Gandolfi. Het voormalige koppel werd in het verleden ook al veroordeeld voor zwartwerk in hun nachtclub. Begin dit jaar werden ze ook schuldig bevonden aan het oplichten van de Franse acteur Jean-Paul Belmondo.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier