Zaak van geweld tegen politie aan station van Brugge uitgesteld

Van het incident doken een week later amateurbeelden op. © GF
Redactie KW

Voor de Brugse correctionele rechtbank is vrijdagochtend het proces ingeleid van twee broers die verdacht worden van weerspannigheid aan het station van Brugge. Collintin N. (24) deelde rake klappen uit aan een motorrijder van de politie. Van het incident doken een week later amateurbeelden op.

Op 23 augustus zag een motorrijder van de politie rond 13 uur hoe een voertuig in Brugge over een volle witte lijn reed. Naar aanleiding van die verkeersinbreuk werd de wagen aan de voorkant van het station aan een controle onderworpen. Passagier Jackson O. (21) stelde zich verbaal agressief op en bleef de tussenkomst van de politie filmen.

De passagier liet zich even later vallen en beweerde dat hij was aangereden. Op dat moment verscheen ook het gecontroleerde voertuig opnieuw op het toneel. Bestuurder Collintin N. stapte uit en deelde rake klappen uit aan één van de politiemensen. Een andere agent liep verwondingen op toen N. zich ook tijdens zijn arrestatie agressief opstelde.

Het parket besliste om de broers niet voor te leiden bij de onderzoeksrechter. Ze werden wel via snelrecht gedagvaard. Collintin N. moet zich voor de Brugse strafrechter verantwoorden voor weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen, Jackson O. enkel voor weerspannigheid. Op vraag van de verdediging werd de behandeling van de zaak uitgesteld naar 7 december. De advocaten willen immers eerst schriftelijk een standpunt innemen. Tegelijk vroeg meester Daphné Florequin om te onderzoeken of het incident ook door camera’s aan het station werd gefilmd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier