Wielsbekenaar stalkt burgemeester en wijkagent uit onvrede over domicilie

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 40-jarige man uit Wielsbeke heeft afgelopen zomer burgemeester Jan Stevens en een wijkagent van de politiezone Midow drie maanden lang belaagd. Dat bleek op de correctionele rechtbank in Kortrijk. Een lastercampagne op Facebook, 71 telefoontjes op één dag, een vuilniszak tegen de poort gooien,… niets was hem te veel om zijn frustraties te uiten. En dat allemaal omdat zijn domicilie-aanvraag geweigerd. Hij riskeert zes maanden effectieve celstraf en een boete van 1.600 euro.

Stefaan D. wenste zijn domicilie op een adres in Wielsbeke te plaatsen maar woonde in werkelijkheid bij zijn vriendin. Dat zorgde er voor dat vraag tot inschrijving op het andere adres geweigerd werd en hij ambtshalve bij zijn vriendin gedomicilieerd werd. Dat zinde hem niet omdat dit nadelige financiële gevolgen voor het koppel zou hebben. Hij richtte zijn frustraties dan maar op burgemeester Stevens en de wijkagent.

“Op 1 dag 71 telefoontjes naar de burgemeester, zijn moeder bedreigen, struik beschadigen, opnieuw 19 telefoontjes in drie uren, op Facebook de burgemeester bekritiseren,…”, somde de openbare aanklager op wat de burgervader allemaal te verduren kreeg. Ook de wijkagent deelde in de brokken. “Dit is geen vrijheid van meningsuiting”, aldus nog de openbare aanklager. Het vorderde een celstraf van zes maanden en een boete van 1.600 euro. Stefaan D. bekende en vroeg de rechter een werkstraf te mogen uitvoeren.

Burgemeester Jan Stevens noch de wijkagent stelden zich burgerlijke partij. Ze vroegen dus geen schadevergoeding. “Politie en gerecht hebben hun werk gedaan”, reageert Jan Stevens. “Die man is voorwaarden opgelegd en heeft zich daar aan gehouden. Daarmee is voor mij de kous af. Ik betreur wat er is gebeurd maar wil me niet in een slachtofferrol wentelen.” Uitspraak in de zaak op 6 februari.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier