“Wie steelt nu onze asielkat?”: dief breekt in in Rekkems asiel, maar wordt meteen herkend

© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Dierenasiel De Grensstreek in Rekkem werd afgelopen weekend het slachtoffer van een opvallende diefstal. Een mooie, langharige poes werd meegenomen door een inbreker, maar hij werd gefilmd door de bewakingscamera’s. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de dief thuis twee andere verwaarloosde dieren had.

“Wie steelt nu een kat?! Vandaag werd in ons asiel ingebroken en werd een kat gestolen. Wat de dief niet weet, is dat zijn speurtocht in ons asiel opgenomen werd door onze bewakingscamera’s. De beelden werden overgemaakt aan de politie. We kunnen alleen maar hopen dat de kat goed behandeld wordt“, lieten enkele medewerkers van het asiel via sociale media weten.

De gestolen kat is een mooie langharige lichtgrijze poes die pas sinds vrijdag in het asiel zat. Iemand had het beestje op straat gevonden, vermoedelijk gaat het om een zwerfkat. De dief moest over een poort klimmen en een deur forceren om tot bij het dier te geraken. Vervolgens doorzocht hij rustig alle lokalen, blijkbaar op zoek naar een poes die hem aanstond. Maar wat hij dus niet wist is dat zijn hele zoektocht werd vastgelegd door de bewakingscamera’s van het asiel.

Bij de dief thuis werd ook een slang aangetroffen.
Bij de dief thuis werd ook een slang aangetroffen.© AN

De verwaarloosde degoe.
De verwaarloosde degoe.© AN

Toen de vrijwilligers even later opmerkten dat de kat verdwenen was, verwittigden ze onmiddellijk de politie. Die herkenden de dader heel snel dankzij de camerabeelden. Hij was al eerder in aanvaring gekomen met het gerecht. Even later stond de politie dan ook aan zijn deur in Menen. Naast de kat vond de politie ook een verwaarloosde degoe (een groot knaagdier) en een slang. De drie dieren werden in beslag genomen.

Enkele uren na de diefstal was de poes dus alweer terecht. Mensen die het mooie dier willen adopteren moeten wel nog even geduld hebben. Ze moet eerst nog naar de dierenarts om te zien of alles in orde is. Wat de motieven van de man waren om de poes mee te nemen is nog niet duidelijk. Een poes adopteren in dierenasiel De Grensstreek kost iets meer dan 100 euro. Daar zijn dierenartskosten, inentingen en verplichte castratie inbegrepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier