Werkstraf voor verpleger uit Blankenberge die patiënten bestal

18/05/18 om 20:18 - Bijgewerkt om 20:16

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 60-jarige verpleger uit Blankenberge veroordeeld tot een werkstraf van 50 uur voor het bestelen van enkele patiënten. De beklaagde sloeg toe wanneer de slachtoffers onder de scanner moesten in AZ Sint-Lucas in Brugge.

Werkstraf voor verpleger uit Blankenberge die patiënten bestal

© Getty Images/iStockphoto

Op 12 november 2015 kwam de zaak aan het licht. Op de bewakingsbeelden was toen immers te zien hoe een verpleger de portefeuille uit de handtas van een bejaarde patiënte haalde. De verdachte werd op staande voet ontslagen. Verder onderzoek wees uit dat de man nog vijf gelijkaardige diefstallen op zijn kerfstok had. In totaal zou hij op enkele maanden tijd 300 à 350 euro buitgemaakt hebben.

De verdediging omschreef de feiten als een grote stommiteit. Door de ziekte van zijn vrouw en het faillissement van haar zaak kampte het koppel in die periode met grote financiële problemen. De verpleger bekende wel enkel de diefstal die te zien was op de camerabeelden. Zijn advocaat drong aan op strafopschorting of een werkstraf. Kort na zijn ontslag kon de beklaagde al in een ander ziekenhuis aan de slag.

De rechter verklaarde alle feiten bewezen en legde de verpleger een werkstraf van 50 uur op. Als hij die werkstraf niet of onvolledig uitvoert, moet hij alsnog een gevangenisstraf van vijf maanden uitzitten.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!