Werkstraf voor dealende twintiger uit Izegem

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft een man uit Izegem veroordeeld tot een werkstraf van tweehonderd uur omdat hij grote hoeveelheden cannabis had verkocht. Hij deed het naar eigen zeggen om zijn eigen drugsgebruik te betalen.

Tijdens een gerechtelijk onderzoek waarbij zijn dealer was betrokken, kwam de 23-jarige man in het vizier van de onderzoekers. De speurders deden in april 2018 een huiszoeking op het adres van de beklaagde en troffen daar ongeveer een kilogram cannabis aan, weggeborgen in een kluis.

Hoewel de twintiger beweerde slechts enkele kilo’s te hebben verkocht, bleek uit onderzoek bij zijn afnemers dat hij gedurende anderhalf jaar zeker negentien kilo drugs verhandelde. Hij verkocht gemiddeld een kilogram per week. De beklaagde vertelde aan de rechter dat hij er destijds mee was begonnen om zijn eigen gebruik te financieren. Dat kostte hem per maand bijna 900 euro.

Als hij zijn werkstraf niet uitvoert, wacht hem een gevangenisstraf van twintig maanden. Een wagen en ongeveer 12.500 euro werden verbeurdverklaard.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier