Werkstraf en stadionverbod voor jongeman die elf valse tickets Club Brugge verkocht

© BELGA
Redactie KW

Een jongeman uit Ternat is in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan schriftvervalsing, oplichting en valse naamdracht. De 23-jarige student verkocht elf valse tickets voor een wedstrijd tussen Club Brugge en AA Gent. De rechter legde hem 60 uur werkstraf, een geldboete van 300 euro en een jaar stadionverbod op.

Op 9 april 2016 speelde Club Brugge in het Jan Breydelstadion tegen AA Gent. Elf supporters raakten het uitverkochte stadion niet binnen omdat hun ticket vervalst bleek. Ze verklaarden allemaal dat ze hun ticket voor vijftig euro online hadden gekocht van dezelfde man. De politie kon de dader via zijn IP-adres opsporen en hij werd herkend door de slachtoffers. Hij was de tickets immers persoonlijk komen overhandigen aan de gedupeerden in onder meer Evergem, Knokke en Oostende.

Op zijn proces verklaarde de beklaagde dat hij heel wat tickets had aangekocht voor vrienden die de play-offs wilden bijwonen. “Om meer tickets te kunnen kopen, gebruikte ik e-mailadressen met valse namen”, beweerde hij. “Maar velen haakten af omdat Club het niet zo fantastisch deed. Daarom heb ik die tickets doorverkocht. Maar ik heb nooit een ticket vervalst. De barcodes moeten veranderd zijn doordat ik hetzelfde ticket meermaals printte. Ik heb alle slachtoffers intussen opgezocht en terugbetaald.”

(AFT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier