Weerspannige havenindringer veroordeeld tot elf maand cel

16/05/18 om 11:07 - Bijgewerkt om 11:05

Een 30-jarige Tunesiër is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot elf maanden effectieve gevangenisstraf voor weerspannigheid en voor het binnendringen van de haven van Zeebrugge. Ali G. ging na zijn arrestatie wild tekeer in de combi van de politie.

Weerspannige havenindringer veroordeeld tot elf maand cel

De haven van Zeebrugge wordt door transmigranten vaak gezien als de poort naar het Verenigd Koninkrijk. Om dat probleem te counteren, is het binnendringen van een havenfaciliteit sinds midden juni 2016 een strafbaar feit. Voordien konden indringers enkel vervolgd worden voor hun illegaal verblijf in ons land.

Op 8 november 2017 werd Ali G. opgepakt in de haven van Zeebrugge. De Tunesiër gedroeg zich weerspannig bij zijn arrestatie en bleef ook in de combi voor problemen zorgen. "Hij heeft daar dingen verbouwd die niet moesten verbouwd worden", aldus procureur Frank Demeester. Bovendien maakte G. later ook op de zittingen van de raadkamer amok. De man zit sinds de feiten in voorhechtenis.

De verdediging pleitte dat G. over zijn toeren was, waardoor hij niet besefte dat hij dingen beschadigde. De man heeft al in meerdere Europese landen asiel aangevraagd, maar heeft zich er nu naar eigen zeggen bij neergelegd dat hij zal moeten terugkeren naar Tunesië.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!