"We hopen dat de politie gewoon haar werk kan doen"

27/06/17 om 15:19 - Bijgewerkt op 07/11/17 om 17:04

Er heerste dinsdagnamiddag een serene sfeer na de huiszoeking in het gemeentehuis van Middelkerke. Bezoekers krijgen niet meteen de indruk dat er een onderzoek aan de gang is. De kantoren zijn niet langer verzegeld. KW.be trok naar het gemeentehuis.

"We hopen dat de politie gewoon haar werk kan doen"

De burgemeester zat in Brussel bij de koning. "Alle andere schepenen zijn wel aanwezig", klinkt het in het gemeentehuis. © MF

Het kabinet van CD&V Middelkerke laat weten dat alle schepenen aanwezig zijn en sinds 12.30 uur samenzitten voor het wekelijkse schepencollege. "Burgemeester Janna-Rommel Opstaele is niet aanwezig, ze is bij de koning in Brussel samen met honderden andere burgemeesters. De kabinetten in kwestie zijn niet langer verzegeld, de politiemensen doen hun werk. Het zegel is intussen weggehaald. Over welke kabinetten van welke schepenen het gaat? Daarop reageren we niet", klinkt het.

Wapen op zak

Opvallend: sommige politiemensen lopen door de gang met hun wapen op zak. Een kijkje nemen aan de ingang van één van de onderzochte kabinetten kan niet en de pers mag geen foto's nemen in het gemeentehuis, een reden wordt niet meegedeeld. Noch van de gang, noch van het schepencollege dat momenteel aan het vergaderen is, mag een foto genomen worden.

Delen

Heeft vriend Jean-Marie Dedecker jullie gecontacteerd misschien?

"Voorlopig beperken we onze communicatie tot de persmededeling die deze middag verstuurd werd. Het ziet er voorlopig niet naar uit dat er deze week nog verder gecommuniceerd zal worden."

Binnenvliegen als de duiven

Secretaris Pierre Ryckewaert - zijn bureau zou ook onderzocht worden - is verbaasd over het feit dat de pers op de hoogte is van de onderzoeksactiviteiten die aan de gang zijn. "Hoe komen jullie hier binnengevlogen", klinkt het cynisch, terwijl hij een duif imiteert. "Heeft vriend Jean-Marie Dedecker jullie gecontacteerd misschien", haalt hij uit.

Onjuiste informatie

Barbara De Jonckheere van de communicatiedienst Middelkerke stelt dat ze niet veel meer kwijt kan dan de verstuurde persmededeling. "We laten het gerecht gewoon zijn werk doen en vertrouwen op een eerlijke gang van zaken. Op verdere vragen of uitlatingen reageren we liever niet. Het is wel zo dat er onjuiste informatie verspreid werd. Niemand werd opgepakt door de politie. We hopen dat dergelijke berichten ophouden en dat de politie gewoon zijn werk kan doen."

(MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!