Was 'gruwelijk mislukte euthanasie' het motief voor een dubbele moord en brandstichting?

11/01/19 om 08:12 - Bijgewerkt om 08:20

Is hij een koele moordenaar met twee doden op zijn geweten of vermoordde hij zijn enige vriend omdat die de geplande euthanasie van zijn moeder gruwelijk in de war stuurde? Op die vraag moet het hof van assisen volgende week een antwoord zien te vinden. Oliver Bolte (44) staat er terecht voor de moord op zijn moeder Renate (71) en zijn enige vriend Norbert 'Bert' Bocher (49), de brandstichting van zijn flat en verboden wapenbezit.

Hij is heel kalm en rustig - zo noteren de verraste agenten van de Zeebrugse scheepvaartpolitie - wanneer Oliver Bolte (44) zich op 9 maart 2017 iets na 23 uur komt aangeven. "Ik heb Bert doodgeschoten op het jaagpad. Eén kogel in het achterhoofd en daarna één in het voorhoofd. Het wapen zit nog in mijn rugzak. Het is ook mijn schuld dat mijn moeder dood is en ik heb ons appartement in brand gestoken. Ik wil zo snel mogelijk alles bekennen", zegt Oliver Bolte in plat West-Vlaams met Nederlandse tongval.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!