Vrouw vrijgesproken voor afbijten van vinger tijdens ruzie

Redactie KW

Een 30-jarige vrouw van Afrikaanse origine uit Kortrijk is door de strafrechter vrijgesproken nadat ze de vinger van een andere vrouw afbeet. Volgens de rechter gebeurde dat uit wettige zelfverdediging omdat de rivale met haar vinger de tongpiercing uit haar mond wou trekken.

Op 25 oktober 2013 kregen Hawa C. (30) en Mawa K. (33) het aan de crèche van hun kinderen in Kortrijk met elkaar aan de stok. Het kwam tot een schermutseling waarbij beide Afrikaanse furies over de grond rolden. Volgens Hawa C. begon Mawa K. te slaan en te schoppen en stopte ze haar vinger in haar mond om haar tongpiercing uit te rukken. Om dat te verhinderen, beet C. haar vinger af.

Een natuurlijke reflex om te verhinderen dat haar tong volledig opengescheurd zou worden,” vond haar advocaat Jan Leysen. Hij ging voluit voor de vrijspraak en riep wettige zelfverdediging in. De rechter volgde die redenering.

Ook Mawa K. vroeg de vrijspraak maar zij liep wél een veroordeling op: twee maanden voorwaardelijke celstraf. Zij ontkende dat ze haar vinger in de mond stopte om de piercing uit te trekken. Er moest een prothese aan te pas komen om haar geamputeerde vinger te vervangen. Ze vroeg een schadevergoeding van meer dan 30.000 euro maar vist door de vrijspraak achter het net. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier