Vrouw uit Zillebeke die al vier katten verloor, waarschuwt voor kattendoder

"Er is veel hulp en steun om onze katten in de toekomst opnieuw veilig buiten te laten", aldus Babette Kesteloot. © TP
Redactie KW

Babette Kesteloot (25) uit Zillebeke flyert in de omgeving van haar huis aan de Wervikstraat om buurtbewoners te waarschuwen voor een Zillebekenaar, die katten zou vergiftigen.

“Ik verloor in het laatste half jaar vier katten”, vertelt ze. “Ook in de buurt van de Wervikstraat, Perseweide, Spoorwegbeek, Krombeekseweg, Vermotestraat en Blauwepoortstraat verdween of overleed de laatste tijd een 25-tal katten. Het gaat om een kleine rechthoek in de dorpskern. Dat vond ik verdacht. Ik stuurde de maaginhoud van mijn recentst overleden kat naar een Gents labo met de hulp van de dierenarts. Daar kreeg ik bevestiging van mijn vermoeden: vergif, dat vermengd was met katteneten. Het vergif zelf konden ze niet identificeren, maar het gaat volgens het labo niet om een door hen gekend rattenvergif, slakkenvergif of Temik, een middel dat vaak gebruik wordt om katten te doden. Ook een hond was vergiftigd, maar kon nog gered worden”, klinkt het.

Vermoeden, maar geen bewijzen

“We hebben een vermoeden van wie de dader is, maar geen bewijzen. We deden enkele weken geleden al aangifte bij de politie. Ondertussen bundelden we alle nieuwe elementen voor een nieuwe aangifte. We raden iedereen die zijn kat onder verdachte omstandigheden kwijtraakte aan om hetzelfde te doen. Onze katten maken deel uit van het gezin. Dat er kwaad opzet mee gemoeid is, maakt ons extra boos en verdrietig. Er zijn genoeg andere manieren om katten uit je tuin te weren. We willen de dader voor het gerecht brengen. Wie gegronde aanwijzingen heeft, mag ons steeds helpen.”

We hebben een vermoeden van wie de dader is, maar geen bewijzen

Nu de laboresultaten bekend zijn, trekt Babette de straat op. Ze verspreidt flyers onder buurtbewoners met het opschrift ‘Kattenliefhebbers opgepast! Iemand in Zillebeke vergiftigt uw katten!’ “De reacties van de mensen zijn heel meelevend. Een oudere buurtbewoonster vertelde in tranen dat haar overleden kat haar enige metgezel was. Er is veel hulp en steun om onze katten in de toekomst opnieuw veilig buiten te laten.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier