Vrouw uit Staden weigert cannabisgebruik te stoppen

14/03/19 om 15:17 - Bijgewerkt om 15:25

De rechter in Ieper veroordeelde een vrouw uit Staden tot een celstraf van 4 maanden met voorwaarden, nadat er op haar zolder gedroogde cannabisplanten werden aangetroffen. M.D. zei tegen de rechter niet te willen stoppen met het gebruiken van softdrugs.

Vrouw uit Staden weigert cannabisgebruik te stoppen

© Getty Images/iStockphoto

Op 16 november 2017 voerde de politie een huiszoeking uit in de woning van M.D. in Staden. Op de zolder hingen aan het plafond enkele cannabisplanten te drogen. Ook in een doos lag er cannabis. Ze moest voor de feiten voor de Ieperse rechter verschijnen. "Die vrouw blijft gebruiken en weigert haar leven weer op de rails te krijgen", klonk het aan de zijde van de openbare aanklager.

D. gebruikt cannabis als pijnstiller, omdat ze heel wat pijn heeft aan de rug. Vroeger kweekte ze zelf, maar nu gaat ze naar een dealer. Haar raadsman, meester Filip De Reuse, vroeg de grootst mogelijke mildheid. "Een boete van 8.000 euro voor iemand die niets verkeerd doet, is heel veel", aldus de raadsman, die een betoog afstak over het feit dat het penaliseren van drugs een foute zaak is. Naast de celstraf werd inderdaad een boete uitgesproken, maar dan deels met uitstel.

(CMW)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!