Vrouw uit Pittem blijft aangehouden voor moordpoging op man

De opvolging van het bedrijf van Georges B. en Brigitte H. zorgde voor heel wat wrevel in de familie. © GF
Laurens Kindt

Brigitte H., de 75-jarige vrouw uit Pittem die verdacht wordt van moordpoging op haar echtgenoot Georges B. afgelopen weekend, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de raadkamer in Brugge beslist.

De 75-jarige vrouw werd zondag opgepakt in het ziekenhuis in Tielt. Buren hadden zondagmiddag opgemerkt hoe ze haar man aan het verslepen was naar de visvijver naast hun woning langs de Brugsebaan in Pittem. De buren belden de hulpdiensten, waarna Brigitte H. en haar man naar het ziekenhuis werden gebracht. Beiden hadden flink gedronken. Uit haar eerste verklaringen bleek dat Brigitte H. en haar man het plan hadden opgevat om samen uit het leven te stappen. Familiale problemen zouden daarvan aan de basis liggen. Georges B. verkeerde door de feiten even in levensgevaar maar is ondertussen aan de beterhand.

Brigitte H. zit sinds de feiten opgesloten in de vrouwenafdeling van de gevangenis van Gent. Daar zal ze de komende maand nog moeten blijven, zo besliste de raadkamer. Haar advocaat, de Beernemse toppleiter Kris Vincke, gaat niet in beroep tegen die beslissing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier