Vrouw uit Oostende blijft in de cel voor moordpoging op partner

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 54-jarige vrouw uit Oostende met twee maanden verlengd op verdenking van moordpoging op haar partner. Opvallend genoeg werd Caroline C. in 1994 door het West-Vlaamse hof van assisen al tot 15 jaar dwangarbeid veroordeeld voor de moord op een vriendin.

Op 7 september werd de politie opgeroepen voor een steekpartij in een woning in de Edmond Laponstraat. Caroline C. had haar vriend met een schaar meer dan tien steken toegebracht. De betrokkenen verklaarden dat het slachtoffer aan een ernstige psychische aandoening leed en zelf uit het leven wilde stappen. Sinds de feiten zit Caroline C. terug in de gevangenis op verdenking van moordpoging.

C. kwam al eerder in aanraking met het gerecht. Op 16 juni 1992 trok Caroline C. naar de woning van Marie Gobiet (41) in Moeskroen. Daar goot ze eerst een bijtend product in het gezicht van haar ex-collega. Toen Gobiet op de vlucht sloeg, bracht C. haar met messteken in de rug en in de borst om het leven. De zaak kwam in juni 1994 in Brugge voor het hof van assisen, omdat de beschuldigde koos om in het Nederlands berecht te worden. Op het proces legde ze uit dat de liefde voor haar vriendin was omgeslagen in haat. Het slachtoffer had immers aangekondigd dat ze met een vriendje naar Marseille wilde verhuizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier