Vrouw uit Ieper krijgt 38 maanden cel in zaak drugsdode

Redactie KW

De rechter in Ieper veroordeelde een 35-jarige vrouw uit Ieper tot 38 maanden cel voor onopzettelijke doding en drugs. De vrouw zette twee drugshots bij een man uit Ieper, die daarna het leven liet. Een 49-jarige vrouw uit Ieper kreeg 28 maanden cel, maar enkel voor drugsbezit.

Twee vrouwen uit Ieper moesten zich voor de Ieperse rechter verantwoorden voor een drugsdode. Op 17 december vorig jaar kreeg de politie een telefoontje van de een thuisverpleegster dat ze niet meer binnenraakte in de woning van een patiënt in Ieper. De bewoner was zwaar dementerend en woonde samen met zijn zoon. Toen de politie toch binnengeraakte, bleek die zoon dood te liggen in de zetel.

Op het eerste gezicht wees alles op een natuurlijk overlijden. Een maand later klapte tijdens een onderzoek een verdachte uit de biecht. Om zijn eigen hachje te redden, vertelde die het verhaal van een drugsdode, de man die in zijn zetel werd gevonden.

Slachtoffer meegenomen naar Moeskroen

Niet veel later werden de twee vrouwen in de kraag gegrepen en aangehouden. De twee hadden het slachtoffer blijkbaar meegenomen naar Moeskroen om drugs te kopen. De man kreeg een mengeling van heroïne en cocaïne en hij verloor het bewustzijn. De 35-jarige vrouw gaf hem nog een tweede shot en een zoutoplossing in de hoop dat hij weer beter zou worden. Daarop brachten ze hem naar huis en legden hem netjes in de zetel.

De 35-jarige vrouw werd nu veroordeeld tot 38 maanden cel voor onopzettelijke doding, schuldig verzuim en drugs. Haar medebeklaagde werd vrijgesproken voor onopzettelijke doding, maar wel voor de drugs.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier