Vrouw uit Brugge krijgt vier jaar effectief voor diefstal van motorfietsen

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 44-jarige vrouw uit Brugge bij verstek veroordeeld tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor haar aandeel in de diefstal van vier motorfietsen en een brommer. Een 39-jarige man en een 49-jarige man uit Menen kregen respectievelijk twee jaar en 18 maanden cel.

In de nacht van 6 op 7 juni 2016 sloegen de dieven toe in een garagebox van motorcrosser Piet Bruynooghe in Sint-Pieters Brugge. Bij de inbraak maakten ze een Suzuki GSX 750F en twee crossmotoren van hetzelfde merk buit. Daarnaast gingen ze ook aan de haal met een pitbike, een kleinere crossmotor van het merk Orion. De buit was in totaal ongeveer 8.000 euro waard. De feiten werden ontdekt toen de dochter van het slachtoffer de volgende ochtend zag dat haar fiets niet in maar vóór de garage stond.

Buurtbewoners hadden ‘s nachts gezien hoe drie mannen de motorfietsen aan het inladen waren, maar sloegen geen alarm. De speurders kregen snel Wesley B. (39) en Sandra D. (44) in het vizier. Bij een huiszoeking werden de gestolen crossmotorfietsen aangetroffen in de woning van de Brugse. Beide verdachten hebben een uitgebreid strafblad en kwamen ook in aanmerking voor de diefstal van een MBK Ovetto. Die brommer werd op 22 juni 2016 in Brugge gestolen. Het onderzoek toonde ook aan dat Ronny C. (49) de Suzuki GSX 750F al had doorverkocht. Een vierde beklaagde werd door de rechter vrijgesproken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier