Vrouw uit Ardooie neemt achtjarig dochtertje mee op strooptocht in supermarkt

© BELGA
Redactie KW

Een 37-jarige vrouw uit Ardooie staat in de Brugse rechtbank terecht voor 22 diefstallen in supermarkten. Het OM vroeg minstens twee jaar effectieve celstraf voor Virginie L., die maandag haar kat stuurde naar de rechtbank.

De vrouw viseerde vooral filialen van Colruyt en Okay in Tielt, Waregem, Izegem, Ardooie, Pittem en Zedelgem. Telkens had ze het gemunt op flessen sterkedrank en vuilniszakken. Die verborg ze onder haar kledij en om geen argwaan te wekken bood zich telkens met een kleinigheid aan bij de kassa. De gestolen flessen drank probeerde ze vervolgens te verpatsen in café’s in Waregem. Het openbaar ministerie tilde er zwaar aan dat de vrouw tijdens feiten bij Supra Bazar in Tielt haar achtjarige dochtertje meenam. Op de beelden van de bewakingscamera was toen te zien hoe L. met de glimlach op het gezicht goederen meenam in het bijzijn van haar kind.

Haar strafregister telt intussen zes pagina’s en vermeldt naast talrijke verkeersinbreuken ook diefstal, oplichting en handel in verdovende middelen. De uitspraak volgt op 22 oktober.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier