Vrouw krijgt twee jaar voorwaardelijk voor aanval met broodmes in Tielt

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 33-jarige vrouw uit Oostende veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor feiten van opzettelijke slagen en verwondingen. Iris C. ging haar toenmalige vriend met een broodmes te lijf.

Op 24 september 2016 kwam het onder invloed van alcohol tot een hoogoplopende ruzie tussen het koppel. In hun woning in Tielt greep Iris C. naar een broodmes. Tijdens de schermutseling liep P.V. onder andere een snijwonde van 4 centimeter in zijn arm op.

De beklaagde kreeg eerder al eens twaalf maanden met uitstel voor een messteek aan haar vorige vriend. Die straf werd recent omgezet in een effectieve celstraf, omdat de vrouw haar voorwaarden niet naleefde.

De vrouw, die ondertussen naar Oostende verhuisde, moest zich ook verantwoorden voor twee andere geweldplegingen. Zo raakte ze op 15 oktober 2016 slaags met een 29-jarige vriendin. Het slachtoffer woonde op dat moment tijdelijk bij C. in Tielt. De beklaagde kon naar eigen zeggen niet verdragen dat de vrouw in dronken toestand zou vertrekken met haar baby. Het ging er erg hevig aan toe, want zelfs op de maxi-cosi van de baby werden bloedsporen ontdekt. Tijdens de feiten gebruikte C. ook pepperspray.

De verdediging pleitte dat de beklaagde nu wel degelijk aan haar alcoholprobleem werkt. De rechter besloot daarom om de gevangenisstraf van twee jaar opnieuw te koppelen aan voorwaarden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier