Vrouw blijft in cel voor partnermoord in Oostende

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Flora D. (37) verlengd op verdenking van moord.

In september 2014 bracht de toen hoogzwangere vrouw haar partner in Oostende met messteken om het leven. De raadkamer wilde drie keer eerder haar wel vrijlaten, maar die beslissing werd telkens na beroep van het parket teruggedraaid.

Zaterdagochtend 13 september 2014 kwam het in Oostende tot een hoogoplopende ruzie in een appartement op de hoek van de Romestraat en de Kaïrostraat. Daarbij stak Flora D. meerdere keren in de hals van haar vriend Neat Topojani (39). Aanslepende relatieproblemen lagen aan de basis van de steekpartij. Zo dreigde het slachtoffer naar verluidt om hun zoontje van 5 mee te nemen naar hun thuisland Macedonië.

Die bewering van de verdachte komt echter niet overeen met enkele elementen uit het telefonie-onderzoek. Ook de verklaringen van de moraliteitsgetuigen lijken dat verhaal niet te bevestigen. Bij de vorige drie verschijningen wilde de raadkamer Flora D. wel nog voorwaardelijk vrijlaten. Na beroep van het parket besliste de KI telkens dat de vrouw toch in de cel moest blijven.

De verdediging zal beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer. Binnen twee weken zal de KI in Gent zich uitspreken over haar verdere aanhouding.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier