Vrouw blijft aangehouden voor brandstichtingen in Oostende

© iStock
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 60-jarige Waalse met twee maanden verlengd op verdenking van brandstichting in Oostende. In de buurt van haar appartement stak Karin V. eind augustus twee auto’s in brand.

In de nacht van 28 op 29 augustus vatten in de Honoré Borgersstraat en op het Sint-Catharinaplein twee vuilnisbakken vuur. Ongeveer op hetzelfde tijdstip ontstond er in de Oesterbankstraat een voertuigbrand. De schade aan de Audi viel mee, maar volgens de deskundige was het vuur zo goed als zeker aangestoken. Op dezelfde plaats brandde rond 4 uur wel een Volkswagen Golf helemaal uit. Tijdens die laatste brand merkte de politie op dat een vrouw zich verdacht gedroeg. De 60-jarige Waalse woont bovendien in het appartementsgebouw in de Leopold III-laan, waar een week eerder al brand werd gesticht. In de fietsenstalling werden toen twee fietsen helemaal vernield.

Oostende werd de afgelopen maanden getroffen door een hele reeks brandstichtingen. Karin V. is officieel echter enkel in verdenking gesteld van de twee voertuigbranden. De Waalse heeft bekend dat ze verantwoordelijk is voor de uitgebrande Volkswagen. Tijdens een nieuw verhoor wilde de politie achterhalen of de verdachte ook voor andere feiten in aanmerking komt. Door de psychische problemen van de vrouw leverde dat urenlange verhoor niets op. De gerechtspsychiater zal moeten uitmaken of de verdachte toerekeningsvatbaar is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier