Vrouw blijft aangehouden voor aanval met zoutzuur in Wervik

14/09/18 om 16:59 - Bijgewerkt om 16:58

In een zaak van extreem partnergeweld is een vrouw van Rwandese origine vrijdag voor de raadkamer van Ieper verschenen. De 45-jarige vrouw gooide een bijtend zuur in het gezicht van haar ex. Ze blijft voorlopig aangehouden.

Vrouw blijft aangehouden voor aanval met zoutzuur in Wervik

© iStock

Op 24 juni stond M.M. haar ex op te wachten toen hij thuiskwam van zijn werk. Ze gooide het zuur in zijn gezicht. Volgens de advocaat van de vrouw werd ze jarenlang geterroriseerd door haar ex-man, waardoor het haar te veel werd. Het gezin stond bij de lokale politie in Wervik al langer bekend. Met de regelmaat van de klok moesten agenten tussenbeide komen bij uit de hand gelopen ruzies tussen het koppel.

Donderdag moesten zowel de man als de vrouw zich voor de correctionele rechtbank van Ieper verantwoorden voor eerdere feiten van partnergeweld. Volgens de man viel de vrouw hem aan met een wijnglas, zij beweert echter dat de man eerst op het glas viel en haar daarna met de scherven bewerkte.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!