Vrijspraak voor doorverkoop van voetbalticket op zwarte markt

15/05/18 om 13:11 - Bijgewerkt om 13:10

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 39-jarige man uit Blankenberge vrijgesproken voor de vermeende doorverkoop van een voetbalticket voor de wedstrijd Club Brugge-Manchester United. Het openbaar ministerie had 1.500 euro boete en een jaar stadionverbod gevorderd.

Vrijspraak voor doorverkoop van voetbalticket op zwarte markt

Op 26 augustus 2015 nam Club Brugge het in de voorronde van de Champions League op tegen Manchester United. Jeremy V. kon zeven tickets op de kop tikken, terwijl het eigenlijk de bedoeling was om slechts één ticket per supporter te verkopen. Het Jan Breydelstadion was helemaal uitverkocht.

Die bewuste avond vroeg een Irakees uit Aalst aan een steward of één ticket volstond om samen met een kind binnen te mogen. Op dat moment bleek dat de Iraakse man een ticket op naam van Jeremy V. had. De supporter verklaarde dat hij het kaartje van 30 euro op de zwarte markt voor een bedrag van 250 euro had gekocht. Jeremy V. kreeg een minnelijke schikking van 300 euro opgelegd, maar betaalde slechts een deel van het bedrag. De verdediging vroeg de vrijspraak. "Hij wist helemaal niet af van die doorverkoop. Een kameraad had dat aanbod gekregen in een café in de buurt en handelde op eigen houtje", aldus mr Ellen Eneman. Het openbaar ministerie suggereerde dat V. die vriend wellicht had gevraagd om voor de feiten op te draaien.

De rechter oordeelde dat het wel degelijk geloofwaardig was, dat een vriend het bewuste ticket had doorverkocht en sprak Jeremy V. vrij.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!