Vrijgesproken voor 'heel intense knuffels' aan dochter, wel 3 jaar cel voor mishandeling

11/10/17 om 14:39 - Bijgewerkt om 14:38

Een 54-jarige man uit Tielt is in beroep vrijgesproken voor de verkrachting van zijn dochter.

Vrijgesproken voor 'heel intense knuffels' aan dochter, wel 3 jaar cel voor mishandeling

Voor het hardhandig aanpakken van zijn vijf kinderen, kreeg hij wel een jaar effectief en twee jaar met uitstel.

De zaak kwam aan het licht toen het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) begin december vorig jaar van melding maakte van mogelijke kindermishandeling in het gezin. Vier van zijn vijf kinderen vertoonden blauwe plekken. Naast lijfstraffen, zouden ze ook in de zijn kelder opgesloten of moesten ze urenlang in een hoek op de knieën zitten. Ze werden ook geschopt, geslagen en gebeten wat soms resulteerde in een blauw oog of een bloedneus. "Niks van aan", zei zijn advocaat. "Zij volgen ook judotraining, die de blauwe plekken kunnen verklaren."

Delen

Zelf omschreef de 54-jarige man het als 'heel intense knuffels'.

Bij zijn oudste dochter ging hij nog een stap verder door haar te betasten. Zelf omschreef de 54-jarige man het als 'heel intense knuffels'. Maar in een onbewaakt moment gaf hij toe aan zijn vrouw dat hij daarin zelfs te ver was geweest. Die verklaring van verkrachting trok hij later weer in en aan de leugendetector kon hij geen verklaringen afleggen omdat hij teveel bewoog. Bij gebrek aan bewijs en op grond van twijfel werd de man hiervoor vrijgesproken. Maar de mishandeling van zijn kinderen acht het hof in Gent wel bewezen. De man werd in Brugge veroordeeld tot 3 jaar, waarvan de helft effectief. In beroep kreeg hij opnieuw drie jaar, maar waarvan nu slechts een jaar effectief.

(OSM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!