Vriend verongelijkt na drie jaar cel voor partner die eigen woning in brand stak

14/03/18 om 09:26 - Bijgewerkt om 09:31

De 35-jarige bewoonster van een woning in de Hendrik Consciencestraat in Emelgem (Izegem) heeft voor de rechtbank een celstraf van drie jaar, waarvan 15 maanden effectief, opgelopen voor brandstichting. "Dit is fout. Kate kan er niets aan doen. Wellicht lag smeulende roltabak van mij aan de oorzaak", klonk het na de uitspraak verongelijkt bij haar vriend Wim Catteeuw uit Ingelmunster.

Het was Kate Dewulf zelf die op 15 november rond tien uur rook opmerkte op de eerste verdieping van haar woning. Zo'n drie kwartier eerder was haar vriend Wim vertrokken terwijl zij nog in de zetel lag te slapen. Ook hun drie maanden oude dochtertje sliep nog. "Plots belde Kate me op dat er brand was", vertelt Wim. "Ik belde in paniek de brandweer. Maar eigenlijk bleek het niet nodig want Kate had de brand met vier emmers water zelf al kunnen blussen. Dat wist ik natuurlijk niet." ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!